Milyonların gözü 2021 asgari ücret zammında! Türk-İş asgari ücret önerisini açıkladı

Milyonlarca çalışanın gözü 2021 asgari ücret zammında. Asgari ücrete yapılacak zam oranı doğrudan 7 milyon kişiyi etkileyecek. Yarın yapılacak son toplantının öncesinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret önerisinde bulundu. İşte son gelişmelerin detayları…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü ve son toplantısının 28 Aralık’ta saat 10.30’da yapılacağını duyurdu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yarınki son toplantı öncesi açıklamada bulundu. Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na getirilecek 3 bin liranın altındaki teklifin çalışanları mutlu etmeyeceğini duyurdu.

TÜRK-İŞ’İN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Atalay, yazılı açıklamasında, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamına dair şu ifadeleri kullandı:

“İşveren ve hükümet, asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir. Çünkü 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir.”

TÜİK’İN ÖNERİSİ

Milyonlarca çalışan tarafından 2021 asgari ücret zammı ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Yapılan son toplantıya katılan TÜİK, asgari ücret hesaplamasında dikkate alınan bekar bir çalışanın aylık asgari geçim tutarını hafif işler için 2 bin 339, orta işler için 2 bin 507 ve ağır işler için 2 bin 792 olarak belirledi. TÜİK’e göre ağır statüdeki bir işçinin geçim maliyeti yıllık yüzde 19.77 arttı.

 

Exit mobile version