Minik Sercan için umut ışığı!

Manisa'da hidransefali hastası olan Minik Sercan için umut ışığı doğuyor.

Manisa’da iki yıl önce dünyaya gelen minik Sercan için tüm Türkiye seferber oldu. Gezenler ailesinin iki yaşındaki üyesi Sercan’ın hidransefali ile boğuştuğu haberinin ardından Sağlık Bakanlığı, doktorlar ve hayırsever vatandaşlar yardım elini uzatmak için sıraya girdi.

SERCAN SAĞLIĞINA KAVUŞSUN, BEKLENTİM PARA DEĞİL

Haberin duyulmasının ardından telefonlarının susmadığını belirten baba Ferdi Gezenler çocuğunun kurtulması için uzatılan her elin umutlarını arttırdığını söyledi. Gezenler; “En azından kalbime çocuğumun kurtulacağı doğuyor. Çocuğum kurtulacak, hissediyorum. Milletimin duaları ve yardımlarıyla Allah’ın izniyle doktorlarımız bu ameliyatı başarıyla yapacaklarına inanıyorum. Şahıslardan para gönderenler oldu. IBAN numaramı istediler. Çocuğumun üzerine olan IBAN numarasını verdim. Bir miktar para yatırdılar. Hepsinden Allah razı olsun. Benim tabi ilk beklentim para değil. Benim beklentim, Türkiye’nin doktorlarından çocuğuma çare bulunması. Türkiye’deki doktorların çocuğumu ameliyat edebilmesini istiyorum. Benim devletim, Cumhurbaşkanım, halkımız beni duysun. Başka benim hiçbir şey istediğim yok. Sosyal medyada yazılanları okudum. Çok mutlu oldum. Başlattıkları seferberlik ile içimde bir ışık yaktılar. Herkes aradı, Allah razı olsun. Gece gündüz telefonlarım susmadı. Yardım yapıp, çocuğumun fotoğraflarını istiyorlar. Herkes bir çalışma içerisine girmiş. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadeleriyle yardım eli uzatan herkese şükranlarını sundu.

SERCAN’IN İLK MUAYENESİ PAZARTESİ GÜNÜ

Hamileliğin 35. haftasında rahatsızlığı tespit edilen fakat ailenin kucaklarına almak istediği Sercan, doğduğu günden beri hastalıkla mücadele ediyor. Beyninin normal sınırlarda kalmasına karşın kafatasındaki sürekli büyümeye bağlı olarak kafatasına su dolan Sercan için bakanlıklar, doktorlar ve halk seferber oldu. Bir sürü insanın kendileri için doktor araştırdığını söyleyen Gezenler ailesi Sercan’ı Pazartesi günü İzmir’e götüreceklerini belirtti. Doktor randevusu için İzmir’e gidecek aile buradan alınan sonuca bağlı olarak ikinci bir durak olarak İstanbul Marmara Üniversitesi doktorlarının kapısını çalacak.

SERCAN İÇİN UZANAN HER ELE MİNNETTARIM

Baba Gezenler her fırsatta kendilerine ulaşan tüm yardımseverlere teşekkürlerini iletti. Gezenler; “Haberden sonra beni çoğunlukla İstanbul’dan aradılar. Herkes seferberlik gösterdi. Yardım göndermeye başladılar. Her bir insanımız doktor araştırmaya başlayıp, doktor önerdiler. Eğer İstanbul’a gidersem yatacak ve kalacak yer ayarlayabileceklerini söyleyenler oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Sağlık Bakanlığı da devreye girdi. Manisa İl Sağlık Müdürlüğünden aradılar. Doktor araştırmaya başladıklarını söylediler. Bir sürecin içerisine girdik. İzmir’den bir doktor bulduk. Pazartesi günü saat 10.30 için randevumu oluşturdum. Minik Sercan’ınımızı doktor görecek. Bir de o muayene edecek. Sonucu orada öğreneceğiz. Eğer başarısız bir sonuç alırsak bir de İstanbul Marmara Üniversitesi doktorlarına götüreceğiz. Ayrıca bir doktorumuza 2 MR sonucu gönderdim. Onların da sonuçlarını bekliyorum. Valilik ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı da aradı. Onlar da bizim için seferber oldular. Her türlü imkanlarını bize sundular. Allah bin kere razı olsun” dedi.

 

 

Exit mobile version