Gündem

Miraslı mallar için Tapuda Yeni Dönem bugün başladı! Hemen işlem yapın

Tapu sahibi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendirecek açıklama geldi. Miraslı mallar arasındaki alım satım işlemlerinde yeni döneme girildi.

Miraslı mallar için Tapuda Yeni Dönem bugün başladı! Hemen işlem yapın- Türkiye’de aile büyüklerinin vefatı ile birlikte kalan mirasçılara malların bölünmesi hususu ile ilgili olarak yeni bir döneme girildi. Miras pay edilirken yaşanan sorunlar için yeni çözüm geldi. Bir çok tapu sahibi ve mirasçıyı ilgilendiren detaylar belli oldu.

TAPU DEVRİ İÇİN İŞLEMLER DEĞİŞTİ

Miraslı tapular için devir işlemleri ve miras bölünmesi konusunda uygulamalar değişti. Miras paylaşımı sırasında yaşanan bölünmüş mal sorunlarıyla ilgili yeni bir düzenleme devreyi girdi. Eski usüle göre bir kardeş genellikle diğerinin hissesini satın alarak sorun çözülüyordu ancak mevcut uygulamaya göre, kardeşler miras konusu olan taşınmazın devri için notere gitmek zorundaydı. Yapılan yeni düzenleme ile hisseli tapu devri için noter onayı şartı kaldırıldı. Buna göre işlemler için Noter gerekmeyecek.

TEK BİR İMZA YETİYOR

Noter şartının kalkması ile birlikte yeni yapılan düzenlemeye göre kardeşler ya da mirasçılar arasında tapu bölünmesi işlemi için yazılı bir sözleşme yapılması ve sözleşmenin imzalandığı sırada mirasın tüm paydaşlarının hazır bulunması yeterli olacak. Bu anlamda tapu devri ve işlemleri için yapılan imzalı anlaşmalarda en önemli şartların başında tüm mirasçıların onayının ve imzasının bulunması yer alıyor. Hisseli tapu alırken Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin eksiksiz tamamlanması gerektiği belirtiliyor.

İşlemleri gerçekleştirenler aralarında mal paylaşımını yapmış oluyorlar.