MİT yalanıyla 12 milyon liralık dolandırıcılık

Balıkesir’de telefonla kendilerini polis ve MİT görevlisi olarak tanıtarak, “Banka hesaplarınız FETÖ terör örgütü ile ilişkilendiriliyor” bahanesiyle kandıran ve 12 milyon TL dolandıran 13 şüpheliden 11’i, 5 farklı ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklandı.

Olay, Balıkesir’de yaşayan H.E. ve İ.E. çiftinin 15 Eylül tarihinde kendilerini polis ve MİT mensubu olarak tanıtan kişiler tarafından telefonla aranmasıyla başladı. Dolandırıcılar, H.E. ve İ.E.’ye, banka hesaplarının FETÖ ile bağlantılı kişiler tarafından kullanıldığını iddia ederek, hesaplarındaki parayı kendi hesaplarına aktarmalarını istediler. Çift, hesaplarındaki 12 milyon TL’yi dolandırıcıların verdiği hesaba havale etti. Ancak 10 Ekim’e kadar paraları geri alamayınca H.E. ve İ.E. çifti dolandırıldıklarını fark ederek Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak şikayetçi oldular.

5 ile eş zamanlı operasyon

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen yakalama emri doğrultusunda İstanbul, Adana, Şanlıurfa, Ankara ve Bursa illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 26 ekip ve 96 polisin katıldığı operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı. Evlerinde yapılan aramalarda suçta kullanıldığı değerlendirilen 11 cep telefonu, 1 bilgisayar ve çeşitli bankalara ait 17 kart ele geçirildi. Diğer şüphelilerden biri askerde bulunurken, kaçan bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Polis işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Exit mobile version