İzmir Haberleri

Mobilya Sektörünün Geleceği İzmir’de Planlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fuar İzmir’de mobilya sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek MODEKO-Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı öncesi sektördeki ihtiyaç ve talepleri dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-11 Ekim 2025 tarihlerinde düzenlenecek fuarın, Ege Bölgesi’nde mobilya ihracatını artırmaya katkı sağlaması bekleniyor. Geçen yıl Ege Bölgesi’nden gerçekleştirilen 224 milyon dolarlık mobilya ihracatının, fuar sayesinde daha da yükselebileceğine inandığını belirtti.

Pazarlama ve Markalaşma Sorunları

Başkan Tugay, İzmir’in mobilya üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu, ancak markalaşma ve pazarlama alanında yaşanan sorunların, üreticilerin emeklerinin karşılığını almasına engel olduğunu dile getirdi. “İzmir’deki mobilya üretiminin şartlarını iyileştirmek için sizinle birlikte çalışmak istiyorum. Lojistik destek ve yetişmiş eleman konusunda atılacak adımlarla, doğru pazarlama stratejileri geliştirerek sektörümüzü büyütmeliyiz,” ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay, mobilya atıklarının geri dönüşümüne yönelik de çalışmalar yapacaklarını belirterek, İzmir Mobilya Tasarım Merkezi gibi projelerle sektördeki tasarım potansiyelini artırmayı hedeflediklerini vurguladı. “Bu merkezde tasarım eğitimi verilebilir, öğrencilerimiz pratik yaparak kendilerini geliştirebilir. Belediyenin imkanlarını sonuna kadar kullanarak İzmir’deki potansiyeli değerlendirmek istiyorum,” dedi.

Birlikte Daha Güçlü

Birlik ve beraberlik içinde İzmir mobilya sektörünün geleceğini planlayacaklarını ifade eden Tugay, “İzmir’in avantajlarını ve potansiyelini görmek zorundayız. Hep birlikte akıllı hamleler yaparak, mobilya sektörünü canlı tutabiliriz. Ben bu şehirde mobilya sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı çok isterim,” dedi.

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, 2025 yılı için MODEKO’nun sektörde önemli bir fırsat yaratacağına dikkat çekti. EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan iş birliğinden büyük umut duyduğunu belirterek, “Bu yıl farklı bir vizyonla karşınıza çıkacağız,” dedi.

Mobilya sektörünün kalbi olan bu buluşma, İzmir’in uluslararası arenada daha güçlü bir oyuncu olmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Geleceğin planlandığı bu tür etkinliklerle, İzmir’in mobilya sektöründeki potansiyeli daha da yükselebilir.