Gündem

Monkeypox (Maymun Çiçeği) virüsü Türkiye’ye de sıçradı mı: Bu ülkelerde görüldü!

Dünyanın virüsler ile imtihanı bitmiyor. Bu kez de Monkeypox yani Maymun Çiçeği virüsü endişesi yaşanıyor. İngiltere, İspanya ve Portekiz’de virüse karşı alarma geçildi. Türkiye’de ise vatandaşlar virüsün tespit edilip edilmediğini merak ediyorlar.

Gelen son bilgilere göre, ABD, İspanya, Portekiz ve İngiltere’de maymun çiçeği virüsü tespit edildi. Söz konusu haberlerden sonra vatandaşlar Türkiye’de de virüsün tespit edilip edilmediğini merak ediyorlar.

Kaç kişide tespit edildi?

Maymun çiçeği virüsü şimdiye kadar İngiltere’de 4 kişide, Portekiz’de 5 kişide tespit edildi. İspanya’da ise 8 vakanın maymun çiçeği virüsü olduğu konusunda ortak bir görüş olmasına rağmen kesin sonuçların analizlerin tamamlanmasının ardından belli olacağı öğrenildi. ABD’de ise yakın zamanda Kanada’ya seyahat eden bir erkekte maymun çiçeği virüsü tespit edildiği bildirildi.

Maymun Çiçeği virüsü belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği virüsü ateş, sırt ve kas ağrısı, deride döküntü ve kabarıklık, şişmiş lenfler ile belirti gösteriyor.

Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşıyor?

Maymun Çiçeği hayvandan insana bulaşabilen bir virüs. Ancak insandan insana da bulaşabiliyor. Maymun çiçeği virüsü insandan insana vücut sıvıları, solunum damlacıkları ile bulaşabilir. Ayrıca çiğ et yemek de virüsün bulaşmasına neden olabilir.

Türkiye’de maymun çiçeği virüsü var mı?

Türkiye’de maymun çiçeği virüsü vakası bulunduğuna ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.