Ekonomi

Motorin ve benzinde indirim sonrası fiyatlar… Güncel akaryakıt fiyatları

Döviz kurlarındaki yükselişle birlikte 25 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde benzinde litre fiyatına 1 TL 02 kuruş, motorinde ise 1 TL 06 kuruş ve ayrıca otogazda 65 kuruşluk bir zam gelmişti. EPGİS tarafından 1 Aralık tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde motorinde fiyatlar 44 kuruş, bugünden itibaren geçerli olacak şekildeyse 58 kuruş azalacağı kaydedildi.

EPGİS motorin ve benzine indirimi duyurdu.

İndirim sonrası benzin ne kadar oldu?

EPGİS tarafından elde edilen bilgilere göre benzinde litre fiyatı 2 Aralık tarihinden sonra Ankara’da ortalama 9,74 TL’den satılırken benzin fiyatıysa 9,16 TL oldu.

İstanbul’da benzinin litresi 9,69 TL’den 9,11 TL’ye, İzmir’de ise 9,76 TL’den 9,18 TL’ye düştü.

Motorin fiyatı ne oldu?

EPGİS tarafından elde edilen bilgilere göre Ankara’da ortalama olarak 9,83 TL’den satışa sunulan motorinin litre fiyatı 9,39 TL oldu.

İstanbul’da motorinin litre fiyatı 9,77 TL’den 9,33 TL’ye, İzmir’de ise 9,85 TL’den 9,41 TL’ye düştü.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla döviz kurunda gerçekleşen değişiklikler baz alınıp rafinerilerce hesaplanıyor.

Yapılan hesaplama neticesinde dağıtım firmaları tarafından uygulanmış olan fiyatlar, serbesti ve rekabet sebebiyle şehirlere ve şirketlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.