Motorlu Taşıt Vergisi MTV Temmuz ayı 2. taksitini yatıracak olanlar dikkat: Duyuru yapıldı!

Araç sahiplerine Motorlu Taşıt Vergisi MTV ile ilgili açıklama yapıldı. Motorlu Taşıt Vergisi MTV yılda 2 kez olmak üzere 2 taksit halinde ödeniyor. Motorlu Taşıt Vergisi’nin ilk taksiti Ocak ayında yapılırken ikinci taksitinin ise Temmuz ayında ödendiği açıklandı.

MOTORLU TAŞIT VERGİSİ MTV NEDİR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), her yıl iki defa olmak suretiyle, Karayolları Trafik Kanunu’nun belirlemesine göre trafik şubelerine kayıtlı motorlu taşıtlardan alınan bir vergidir. Aracın yaşı, koltuk sayısı ve doğaya salmış olduğu emisyon oranına göre araçtan araca değişiklik gösteren vergi miktarında bu etkenler belirleyici olmaktadır.

Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki defa ödenen MTV’de, taşıt sahiplerinin zamanında yapmadığı her ödeme için ayda yüzde 1,4 oranında gecikme faizi uygulanmaktadır.

MTV NASIL HESAPLANIR, NEDEN ÖDENİR?

MTV miktarı; aracın yaşına, cinsine, motor hacmine ve koltuk sayısına göre hesaplanmaktadır. Aracın motor hacmi ne kadar yüksek ve ne kadar gençse o kadar fazla ödemesi çıkmaktadır. MTV, araç sahiplerinin ödemesi gereken bir vergidir.

Exit mobile version