GündemKamu

Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV ödeyecekler dikkat: Elinizi çabuk tutun! Tarih açıklandı

Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV ödemesi yapacaklar dikkat… Yılda 2 kere ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV ile ilgili önemli açıklama yapıldı. Motorlu Taşıtlar Vergisi Ocak ve Temmuz ayında 2 taksit halinde ödenirken ödeme tutarlarının aracın yaşı, motor silindir hacmi, otobüslerde oturma kapasitesi gibi özellikleriyle değişebileceği açıklandı.

TÜVTÜRK DUYURDU

Ancak, Temmuz ayı içinde ödeme yapmayanlar araç muayenesini yaptırıp yaptıramayacakları konusunda endişe duyabilirler. Bu nedenle, TÜVTÜRK internet sayfası üzerinden vatandaşları bu konuda bilgilendirmiştir.

TÜVTÜRK internet sayfası üzerinden yapılan açıklamada, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin her yılın Ocak ve Temmuz aylarında, ayın son gününe kadar ödenebileceği belirtildi. Ayrıca, bahsi geçen aylarda, ayın son gününden önce yapılan araç muayene işlemlerinde MTV borcu olarak görünmeyeceği ve araç muayenesi için engel teşkil etmeyeceği ifade edildi. Ancak, bu durum sadece Ocak ve Temmuz aylarında yapılan muayeneler için geçerli olacaktır. Bu bilgiler, araç sahipleri tarafından sıkça merak edilen MTV ödeme ve araç muayenesi konularında faydalı olabilir.