Ekonomi

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödemeleri Başladı! Son gün 31 Temmuz 2021!

Motorlu Taşıtlar Vergisi, yılda iki kez olmak üzere araç sahiplerinin araçları için devlete ödediği vergidir. Türkiye’ de yılda iki kez ödeme yapılan verginin ikinci taksit ödemeleri başladı. MTV‘ nin ilk taksit ödemesi Ocak ayında gerçekleşti. Temmuz ayı boyunca ödenmesi gereken vergi için son gün 31 Temmuz 2021. MTV Ödemelerinizi online resmi sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

Karayolları Trafik Kanunu’nun belirlediği şartlar:

MTV ödemesinde ölçütler arasında öncelikle 2018 yılı öncesi veya sonrası tescilli olması gerekiyor. 2018 yılından sonra tescilli olan araçların vergi ödemesi daha yüksek çıktığı açıklandı. Bir diğer ölçüt ise motor hacmi yükselmesi ve otomobilin yaşı Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ödemeyi etkileyebiliyor.

Ayrıca otomobilin değeri de MTV ödemesinde değişiklik gösterebiliyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2021’de en düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 109 lira, en yüksek ise 50 bin 107 TL olarak belirlendi. Motorlu Taşıt Vergisi ödemesi yapmak isteyen vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesinde ödeme yapabilecek ayrıca resmi siteden geçmiş dönem borçları da sorgulanabilecek. MTV 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinden ödeyebilirsiniz.

Üstelik anlaşmalı bankalardan mobil ve internet şubelerinden veya telefon ile Motorlu Taşıt Vergisi ödemesi yapabilirsiniz.