GündemManşetMuğla HaberleriYerel Haberler

MSB paylaştı: Marmaris yangını uzaydan böyle görüntülendi!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın ile ilgili bilgilendirmede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci 4 bin 500 hektar alanın yandığını bildirmişti. Son olarak ise Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yanan bölgelerin Göktürk-1 uydusuyla çekilen görüntüsü paylaştı.

MSB sosyal medya hesabı üzerinden Marmaris yangınında yanan bölgelerin Göktürk-1 uydusuyla çekilen görüntüsü paylaşıldı.

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

Marmaris’te kontrol altına alınan yangında, yanan bölgeler Hava Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından Göktürk-1 uydusu ile uzaydan görüntülendi. Harita Genel Müdürlüğümüz tarafından da kullanıma hazır hâle getirilen görüntüler ilgili kurum ve kuruluşlarımızla paylaşıldı.

Kontrol altına alınan Marmaris’teki yangın için MSB şöyle dedi:

Devletimizin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının omuz omuza mücadelesiyle kontrol altına alınan Marmaris’teki yangında, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerle yangının söndürülmesi için aralıksız görev yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yangınla mücadelede personelin yanı sıra; biri CH-47 olmak üzere toplam 6 helikopter, 1 adet C-130 uçağı, 1 adet İHA, su tankerleri, arazözler, dozerler ve yangın söndürme araçları görevlendirdi. Helikopterler toplamda 201 sorti gerçekleştirdi.