MSB sosyal medya hesabından açıkladı! “51 rejim unsuru etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Alınan bilgilere göre İdlib bölgesinde 51 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosya medya hesabı olan Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre 51 rejim unsuru etkisiz hale getirildi.

51 REJİM UNSURU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “İdlib bölgesinden alınan son bilgilere göre 51 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 2 tank, 1 uçaksavar mevzii ile 1 mühimmat deposunun imha edildiği, 1 tankın da ele geçirildiği öğrenilmiştir” denildi.

NE OLMUŞTU?
Kremlin’den Türkiye’nin kısa süre içinde 13 şehit verdiği İdlib ile ilgili kritik bir açıklama gelmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dimitriy Peskov, İdlib’deki durumun endişe verici olduğunu belirterek, Moskova yönetiminin Suriye konusundaki Rusya-Türkiye anlaşmasının uygulanması gerektiğine inandığını ifade etmişti.

Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada da aralık ayından bu yana yaklaşık 700 bin Suriyelinin, Rus destekli hükümet güçleri operasyonları nedeniyle yerinden olduğu belirtilmişti. Açıklamada Suriyelilerin Türkiye sınırına ilerlediği kaydedilmişti. Ankara’daki Türk ve Rus heyeti arasındaki görüşmede de Türkiye’nin Rusya’yı uyardığı ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İdlib’de yeni adımlar atacaklarını duyurmuştu. Erdoğan, “Rejimi ciddi manada orada özellikle de İdlib’de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

Exit mobile version