Ekonomi

MTV ödemeleri için flaş gelişme: Halk Bankası duyurdu!

Türkiye Halk Bankası yaptığı yazılı açıklama ile Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine ilişkin duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, 31 Ocak 2023 tarihine kadar ücretsiz 3 taksit fırsatı sağlanacağı bildirildi.

Türkiye’de birçok kişi 2023 yılı MTV ödemeleri ile ilgili gelişmeleri takip ediyor. Halkbank müşterileri için MTV kampanyasını duyurdu. Yapılan açıklamada, MTV ödemeleri ücretsiz 3 taksit imkanı verileceği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak şu bilgilendirmeler yapıldı:


1 Ocak-31 Ocak 2023 tarihleri arasında Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi, Dialog ya da gib.gov.tr’den yapılacak MTV ödemeleri ücretsiz 3 taksit olarak gerçekleşecektir.

Kampanya döneminde peşin ödeme seçeneği sunulmayacaktır.

3 taksit kampanyasından yararlanmak istemeyen müşterilerimiz, işlem sonrasında Dialog’u arayarak taleplerini iletebilirler.

Vergi dairelerinde fiziki POS’lardan yapılacak ödemeler kampanyaya dahil değildir.

Paraf Debit, HalkCard ve ParafPara kullanılarak yapılan işlemler ile iptal/iade edilen işlemler kampanyaya dahil değildir.

Kampanya üst sınırı 1.500.000 TL’dir, bu tutarın üzerindeki ödemeler kampanyadan yararlanamayacak ve peşin olarak gerçekleşecektir.

1-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak gecikmeli ödemeler kampanyaya dahil, ancak yapılandırılmış MTV cezaları dahil değildir.