EkonomiGündem

MTV ödemesi yapacaklar dikkat: Önemli duyuru!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi için son günlere girildi. MTV ödemeleri 31 Ocak Pazartesi günü sona erecek. Hala ödeme yapmayan vatandaşlar için TEB harekete geçti. TEB, yaptığı açıklamada MTV ödemelerine 3 taksite varan ödeme kolaylığı sunduğunu duyurdu. Bu kapsamda TEB, 6 Şubat tarihine kadar TEB kredi kartıyla CEPTETEB İnternet Şubesi, CEPTETEB Mobil Uygulaması, TEB ATM’leri veya gib.gov.tr’den yapılacak MTV ödemelerine 3 taksit imkanı sundu.

KAMPANYANIN DETAYLARI VE KOŞULLARI;

Kampanya 05.01.2022 – 06.02.2022 tarihleri arasında geçerlidir.

Kampanya kapsamında alt limit olmaksızın , faizsiz ve ücretsiz 3 taksite kadar taksitli ödeme imkanı sunulacaktır.

Bireysel kartlar için CEPTETEB mobil bankacılık uygulamamız ve internet bankacılığımız üzerinden yapacağınız MTV ödemelerinizi peşin, 2 veya 3 taksit seçenekleri ile yapabilirsiniz.

Gib.gov.tr ile ATM’lerimiz üzerinden yapacağınız MTV ödemeleriniz ise 2 taksite otomatik bölünecek ve ekstrenize taksitli yansıyacaktır.

1-6 Şubat tarihleri arasında yapacağınız MTV ödemelerinize GİB tarafından gecikme faizi uygulanacaktır. Kampanya dahilinde taksitlendirme, gecikme faizli toplam tutar üzerinden yapılacaktır.
CEPTETEB mobil bankacılık uygulamasının taksitli ödeme yapabilmek için 7.9.0 versiyonunun (en güncel) indirilmiş olması gerekmektedir.

Kampanya dahilinde taksitlendirilecek MTV ödemesi, asıl kart müşterisi başına en fazla 100.000 ₺’ dır. 100.000₺ üzerindeki tutarlar taksitlendirilmeyecektir.

Sade kartlar hariç tüm bireysel ve ticari kredi kartları kampanya kapsamındadır.

Ticari kartlar için Kurumsal İnternet Şube’den yapılan ödemelerde, ödeme ekranında “MTV ödemelerinizi TEB kredi kartınız ile taksitlendirmek için lütfen tıklayınız.” butonuna tıklanması yeterlidir.

Banka kampanya şartlarında değişiklik yapma hakkına sahiptir.

MTV ÖDEMESİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesini hala yapmayanlar için bir açıklama yapıldı. MTV ödemesi için son günlere girildi. 2022 yılı MTV’nin ilk taksit ödemesi ocak ayında yapılması gerekiyor. MTV ödemeleri 31 Ocak Pazartesi günü sona erecek. Hala MTV ödemesi yapmayanların pazartesi gününe kadar ödemelerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Öte yandan ödeme yapmayanlar ceza ödeyecek.