MTV ödemesi yapan herkes dikkat: Açıklama yapıldı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi yapan herkesi ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MTV ödemesiyle ilgili bir açıklamada bulundu.

MTV’de düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Bakan Şimşek, konuyla ilgili son noktayı koydu. MTV ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Şimşek, “KDV genel artışı olmayacak, kurumlar vergisi genel artışı olmayacak, gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak, MTV’ye ilişkin yeni bir düzenlemeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik” dedi.

MTV’DE DÜZENLEME YAPILACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MTV ödemesine ilişkin şu açıklamayı yaptı;

”Para politikası MB’nin uhdesinde, orada çok değerli benden çok daha birikimli arkadaşlarımız var. Onlar işlerini biliyorlar. Onlara saygım var. Biz enflasyonu çıpalayacak noktaya geldik diyorlarsa onlara saygım var. Biz vatandaşımıza da piyasalara da iş alemine de sürpriz yapmayacağız. İlk geldiğimiz gün dedik ki, öngörülebilirlik, şeffaflık. OVP’de bizim maliye politikası konusunda ortaya koyduğumuz vizyon neyse onu uygulayacağız. Biz vergi istisnalarını gözden geçireceğiz diyor. O istisnalardan verimli olmayanla ilgili çalışma yapacağız diyor. KDV genel artışı olmayacak. Kurumlar vergisinde artış olmayacak. Gelir vergisi oranlarında artış olmayacak. MTV’de yeni düzenlemeyi aklımızın ucundan geçirmedik. Polemiklere sosyal medyayı dikkate almıyorum. Piyasalarda belirsizliği artırmak, seçime yönelik olarak spekülatif amaçlı bir sürü iddia ortaya konuyor. Koyanlar da saygın olması gereken kişilikler. Kaynağını sormadan. Arasınız bana ulaşamazsan basın danışmanına ulaşırsın, iddiaları sorarsın. Bunların niyeti kötü. Gündemimizde kayıt dışılıkla mücadele dışında ve bazı istisnaların verimli olup olmadığı dışında özel çalışmamız yok.”

Exit mobile version