GündemSağlık

Mu Varyantı Nedir? Türkiye’de Kaç Kişide Görüldü? Delta Varyantından Daha Tehlikeli Olabilir Mi?

Tüm dünyayı saran koronavirüs her geçen gün mutasyon geçirmeye devam ediyor. Son zamanlarda ortaya çıkan yeni mutasyonlu virüs endişe yaratmaya devam ediyor. . Araştırmalar ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde çıkan Covid-19 virüsünün günümüze kadar pek çok mutasyon geçirdiği gözler önüne serdi. Delta, Beta, Lambda ve Gamma gibi varyantların ardından Güney Amerika ve Avrupa kaynaklı Mu varyantı endişe yarattı.

MU VARYANTI NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından incelenmesi gereken varyantlar arasında yer alan Mu varyantı dünyada endişe yarattı. Güney Amerika ve Avrupa’da vakalar olduğu belirtilirken Mu varyantının diğer varyantlara göre daha dirençli olacağı düşünülüyor. Varyant Dünya Sağlık Örgütü tarafından yakından takip ediliyor.

Mu Varyantı Türkiye’de Kaç Kişide Görüldü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kolombiya’da ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan “Mu” varyantının  ülkemizde şu anda iki kişide görüldüğünü söyledi.

Mu varyantı nedir, belirtileri nelerdir? Mu varyantı nerede ortaya çıktı, nasıl anlaşılıyor?

Mu Varyantının Belirtileri Nelerdir?

Mu varyantında da diğer varyantlarda olduğu gibi yüksek ateş, öksürük, koku ve tat almada kayıp, halsizlik gibi belirtiler gözlemlendi. Uzmanlar Mu varyantının başka bir semptomlarının varlığını inceliyor.