Gündem

Müge Anlı’ya RTÜK Şoku! İlhan Taşçı Müge Anlı ile Tatlı Sert Programını RTÜK’e Şikayet Etti!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, ATV ekranlarının reyting rekortmeni programı Müge Anlı ile Tatlı Sert programını 14-15 Haziran tarihlerinde yayınlanan bölümleri sebebi ile şikayet etti. Şikayetin sebebi ve programda yaşananlar, hepsi haberimizde…

ATV ekranlarının ilgiyle takip edilen programı RTÜK’e şikayet edildi. Sunuculuğunu Müge Anlı’nın üstlendiği, Müge Anlı ile Tatlı Sert programı geçtiğimiz günlerde yayınlanan bölümlerinde ‘yayın etik ilkelerinin ihlal edilmesi’ gerekçesi ile RTÜK üyesi İlhan Taşçı tarafından şikayet edildi.

Evlatlık Verilen Kızlarını Arayan Aile Programa Katıldı

ATV ekranlarında 14-15 Haziran tarihlerinde ekrana gelen bölümlerde, doğumunun hemen ardından para karşılığı bir aileye evlatlık verilen kızlarını arayan bir aile katılmıştı. Üzerinden 18 yıl geçtikten sonra kızlarının izini bulmak isteyen aile, çareyi Müge Anlı’da aramıştı.

Beklendiği gibi Müge Anlı ve ekibi evlatlık verilen genç kızı buldu ve kız canlı yayına telefon ile bağlandı. Fotoğraflarının programda yayınlanmasından rahatsız olduğunu ve bu hafta sonu hayatına etki edecek üniversite sınavına gireceğini dile getiren kız, biyolojik ailesine tepki göstermiş ve görüşmek istemediğini dile getirmişti.

Genç Kız Biyolojik Ailesi ile Görüşmek İstemedi

Genç kıza hak veren Müge Anlı, şu an çok sinirli olduğunu ve bu gece düşünmesini ertesi gün tekrar görüşmek istediklerini söylemişti. Ertesi gün tekrar canlı yayına bağlanan genç kız, görüşmek istemediğini yinelemiş ve önemli bir sınav öncesi kendisine travma yaşattıklarını söylemişti.

İlerleyen dakikalarda genç kızın şu andaki babası ve amcası yayına bağlanmış ve genç kızın biyolojik ailesi görüşmesini desteklediklerini söylemiş, ancak zamanlamanın üniversite sınavına çok az bir zaman kaldığı için çok yanlış olduğunu dile getirmişti.

Kızın Evden Kaçtığını Canlı Yayında Söyledi

Bunun üzerine cevap veren Müge Anlı, genç kızın geçtiğimiz yıllarda evden kaçtığını söylemişti. Sınavın bahane edildiğini söyleyen Müge Anlı, bilen kişinin öksürükten kornadan etkilenmeyeceğini ve doğru cevabı vereceğini dile getirmişti.

14-15 Haziran tarihlerinde yaşan bu olaylarda, Müge Anlı’nın yayın ilkeleri ihlal ettiği ve bir genç kızın travmasını küçümsediği İlhan Taşçı’nın şikayet dilekçesinde yer almıştı.