GündemMuğla Haberleri

Muğla Bodrum’da market çalışanları hastanelik oldu: 17 kişi hastaneye başvurdu!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir marketin 3 ayrı şubesinde çalışanlar hastanelik oldu. Yedikleri yemeğin ardından zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran 17 kişi tedavi altına alındı.

Olay, Muğla’nın Bodrum ilçesinde meydana geldi. Bir marketin Konacık, Türkbükü ve Turgutreis mahallelerindeki şubelerinde çalışan 17 kişi yedikleri yemekten zehirlendi. Kıymalı makarna, dolma, yoğurt ve şehriye çorbasından oluşan yemekten yiyen 3 şubenin toplam 17 çalışanında mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri görülmeye başlandı.

BİR KİŞİ FENALAŞTI

Çalışanlar gıda zehirlenmesi şüphesiyle kendi imkanlarıyla hastaneye gitmeye çalışırken, içlerinden biri fenalaştı. Bu kişi çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılırken, 16 kişi ise kendi imkanlarıyla gitti.

EKİPLER DENETLEME YAPTI

Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından saha kontrolü yaptı. Yemek firmasının üretim merkezinin bulunduğu Milas ilçesinde ise Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim yapıldı. Denetimde, gıdalardan alınan numuneler, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. 17 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ALO 174’Ü ARAYABİLECEKLER

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, il genelinde tüketicilerin gıda güvenilirliği ihlali ile ilgili her tür ihbar ve şikayetlerini ALO 174 Gıda Hattı’na yapabilecekler