Aydın HaberleriEge Haberleriİzmir HaberleriMuğla Haberleri

Muğla, İzmir, Aydın’da yaşayanlar dikkat: Turuncu kodlu uyarı yapıldı!

Muğla, İzmir ve Aydın’da yaşayanlar için turuncu kodlu uyarı yapıldı. Ancak bir çok vatandaş turuncu kodun anlamını bilmiyor. Resmi kurumdan yapılan açıklamaya göre, turuncu kodlu uyarı alan iller için hava durumu tehlikeli anlamına gelmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için Muğla, İzmir ve Aydın’a turuncu kodlu uyarıda bulundu. Buna göre bugün üç ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Turuncu kod ne anlama geliyor?

 


Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Muğla dikkat

MGM sosyal medya üzerinden yaptığı son dakika uyarısında şöyle dedi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; halen Muğla ve çevrelerinde devam eden yağışların, bugün akşam saatlerine doğru etkisini arttırarak Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-5 kg/m2)olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son dakika uyarısına göre, ilde bugün akşam saatlerine doğru etkisini arttırması beklenen kuvvetli yağış, yarına kadar devam edecek.