Muğla ve Antalya’da kıyıya vuran cesetlerle ilgili İçişleri’nden açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya ve Muğla sahillerine toplam 9 cesedin vurduğunu belirtti. Ayrıca, Yerlikaya, geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin kaybolduğunu söyledi.

Bakan Yerlikaya, Antalya ve Muğla kıyılarına vuran 9 cesedin, geçtiğimiz ay kaybolan 90 kişiyi taşıyan bir tekne ile ilgili olabileceğini ifade etti. Adli tıp incelemesi sonrasında kesin sonuçların ortaya çıkacağını belirtti. Meteorolojik verilere göre, hâkim rüzgarın Güney’den estiği, dalgaların Güney Doğu yönünden geldiği ve bu durumun cansız bedenlerin Antalya kıyılarına sürüklenebileceği ihtimalini değerlendirdiklerini paylaştı.

Muğla’da kıyıya vuran bir cesedin, 6 Ocak 2024 tarihinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden birine ait olabileceği düşünülüyor. Kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği ve kolluk birimlerinin Cumhuriyet Savcılıkları ile koordineli bir şekilde çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, sahile vuran cesetlerle ilgili detaylı incelemelerin devam ettiği vurgulanarak, güvenlik birimlerinin konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Exit mobile version