Muğla’da 11 gün önce başlayan orman yangını büyüyor!

Türkiye’de yangın haberleri gündem olmaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre Muğla Köyceğiz’de 11 gün önce başlayan orman yangını büyüyor. Orman Bölge Müdürlüğü Muğla’da devam eden yangınlar içerisinde en yoğun çalışmanın yürütüldüğü bölgenin Köyceğiz olduğunu bildirdi. Çövenli Yaylası yakınında yaşayanlar evlerinden tahliye edilirken, Muğla-Denizli sınırına yakın Çiçekbaba mezarı zirvesi arasında yoğun dumanlar görüldüğü öğrenildi.

Gelen son dakika haberine göre, 29 Temmuz’da Muğla Köyceğiz’de başlayan orman yangını devam ediyor. Yangına helikopter ve uçaklar yangına müdahale edildiği öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Köyceğiz’deki yangına ilişkin son açıklamasında şöyle dedi:

Yayla Mahallesine (Ağla) Gökçeovacık mevkiinde stabil olarak yangın devam etmektedir.

Yangın Çayhisar Mahallesinden Çövenli yönlerine doğru devam etmektedir.

Sazak Mahallesi civarının sarp arazi olması nedeniyle karadan müdahale edilemiyor. Otmanlar Mahalles, yangını yerleşim yerlerine girmeden önlendi.

Dereköy mevkinde yangın devam ediyor.

Pınar Mahallesi Mandıradibi ve Karayel mevkilerinde yangın kontrol altına alındı. Harmandere, Kıralan, Daşdibi, Zeytinalanı, Pınarköy ve Beşparmak dağı etekleri ise orman ekipleri ile birlikte smndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Kavacık, Karaağaç ve Çayhisar, Otmanlar Mahallesi Yangın yerleşim yerlerini tehdit etmekte olup, bölgede yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir yangın olayı meydana gelmemiştir.
Söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam etmektedir.

Exit mobile version