Muğla Haberleri

Muğla’da ABD’li kadın asker numarasıyla 55 milyon liralık vurgun

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde yaşayan bir vatandaş, sosyal medya üzerinden tanıştığı ve kendisini Suriye’de görev yapan Amerikalı kadın asker olarak tanıtan bir kişiyle iletişime geçti. Sohbet ilerledikçe, kendisini asker olarak tanıtan kişiler, çeşitli bahanelerle vatandaşı tuzağa düşürerek farklı tarihlerde ve miktarlarda para talep ettiler.

Vatandaş, şüpheli şahıslara toplamda 1.950.000 TL’lik parayı 6 farklı IBAN numarasına gönderdi. Ancak şahıslara ulaşamayınca durumu jandarmaya bildirdi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT Timleri, yaklaşık üç ay süren bir takip sonucunda İstanbul ve Çanakkale illerinde 23’ü yabancı, 3’ü Türk vatandaşı olmak üzere toplam 26 kişiyi gözaltına aldı.

55 milyonluk vurgun

Gözaltına alınan 26 şüphelinin hesap hareketleri incelendiğinde, farklı il ve ilçelerde yaşayan 43 kişinin daha kimlik tespiti yapıldı. Operasyonun kapsamının genişlemesiyle mağdur sayısında artış olabileceği değerlendiriliyor.

Tespit edilen 26 şüphelinin, toplamda 55 milyon TL’lik vurgun yaptığı belirlendi. Yapılan operasyonlarda, 24 adreste yapılan aramada çeşitli elektronik eşyalar ve nakit para ele geçirildi. Şüphelilerin banka hesaplarına bloke konuldu.

Gözaltına alınan 26 şüpheliden 19’u tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.