Muğla Haberleri

Muğla’da fındık büyüklüğünde dolu yağdı! Evleri su bastı

Muğla, Menteşe ilçesinde sabah saat 05.00’te başlayan gök gürültüsü, fırtına ve yağmur eşliğinde düşen dolu yağışı sonucunda su baskınları yaşandı. Fındık büyüklüğündeki dolu taneleri ağaçların yapraklarına zarar verdi.

Sabah saatlerinde başlayan gök gürültüsü, ardından şiddetli sağanak yağışa dönüştü. Gök gürültülü sağanak yağış, zamanla dolu yağışına dönüştü. Fırtına, yağmur ve dolu bir araya gelerek ağaçların dallarının kırılmasına neden oldu.

45 dakikada evler sular altında kaldı

Yaklaşık 45 dakika süren şiddetli sağanak ve dolu yağışı sonrasında sokaklar ve evler sular altında kaldı. Özellikle Menteşe’nin kentsel sit alanı ve Atatürk Bulvarı üzerindeki binaların bahçe ve bodrum katları tamamen su altında kaldı. Aşırı yağış sonrası sokaklar göle dönerken, birçok araç yolda mahsur kaldı. Bir polis aracı da aşırı yağışın etkisiyle sular altında kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak güvenli bir bölgeye taşındı.

Yağış sonrası kentsel sit alanı içinde bulunan evlerin bahçeleri ve Atatürk Bulvarı üzerindeki binaların bahçe ve bodrum katları sular altında kaldı. Birçok vatandaş kendi imkanlarıyla su tahliyesi yapmaya çalışırken, Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yoğun ihbarlar nedeniyle vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştı. Sadece bir saat içinde Menteşe ilçesinde 100’e yakın su baskını ihbarı yapıldı ve suyun tahliyesi için MUSKİ ekipleri çalışmalarını sürdürdü.