Muğla Haberleri

Muğla’da sosyal medya üzerinden 55 milyon TL’lik vurgun

Muğla’da sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişileri dolandıran örgüte yönelik operasyon düzenlendi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT Timleri tarafından yürütülen operasyonda, 1 Haziran-25 Aralık 2023 tarihleri arasında toplamda 55 milyon TL’lik vurgun yapıldığı tespit edildi.

Operasyon sonucunda, 23’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 26 şüpheliden 19’u tutuklandı. Ortaca Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ‘Bilişim yoluyla dolandırıcılık’ soruşturması kapsamında sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişileri dolandırdıkları iddia edilen örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

Dolandırıcıların 23’ü yabancı uyruklu

Operasyon kapsamında, İstanbul ve Çanakkale illerindeki 26 şüpheliden 23’ü yabancı uyruklu ve 3’ü Türk vatandaşı olarak belirlendi. Hesap hareketleri üzerinde yapılan incelemede, farklı il ve ilçelerde ikamet eden 43 mağdurun olduğu belirlendi.

Operasyon sonucunda 21 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda çeşitli elektronik cihazlar ile binlerce dolar, euro ve TL ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, 19 şüpheli tutuklandı ve 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.