Muğlalı Vatandaşlar Dikkat! Bazı Yollar Kar ve Buzlanma Sebebiyle Ulaşıma Kapatıldı

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve karlı hava batı da ve doğu da etkisini göstermeye devam ediyor. Yaşanan olumsuz hava koşulları sebebi ile bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle yollar ulaşıma kapanabiliyor. Tüm yurtta yaşanan sert hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksama, buzlanan yollarda trafik kazaları ve kuvvetli fırtına sebebi ile çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri gibi pek çok olumsuz olaylar meydana geliyor.

Kara kış ülkemize giriş yaptı. Ülkenin dört bir yanı karlı ve soğuk havaya teslim olurken dört bir yandan kapanan yolar ve kesilen ulaşım haberleri gelmeye başladı. Muğla’nın yüksek kesimlerinde yaşanan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı sebebi ile kapanan yollar sonucunda Muğlalı vatandaşlar yollarda mahsur kaldı.

Muğla Valiliği Açıklama Yaptı

Muğla’da olumsuz hava koşulları ve buzlanma sebebi ile bazı yollar trafiğe kapatıldı. Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kamu görevlisi hamile ile engelli çalışanların idari izinli olduğu duyuruldu. Bölgede gece saatlerinde başlayan kar ve yoğun tipi sebebi ile bazı yollar ulaşıma kapandı. Bölgede ekipler tarafından kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıldı.

Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya Yol Açma Çalışmaları Sabaha Kadar Sürdü

Kar yağışının etkisini arttırması nedeniyle  yollarda yaşanan buzlanma ve kayganlaşma nedeniyle, Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya kara yolunda tüm araç geçişlerinin durdurulmasının ardından ekipler yol açma çalışmalarını sabaha kadar aralıksız sürdürdü.

Menteşe çıkışında Devrant yokuşu ve Ula girişindeki ışıklı döner kavşakta trafik ekipleri Marmaris ve Fethiye istikametine seyredecek araçların geçişine izin verilmedi.  Menteşe’den Denizli istikameti gece saatlerinde ulaşıma kapatıldı. Akyaka Sakar Geçidi’nde de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı. Kapanan yolları trafiğe açabilmek için gece saatlerinde başlayan kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Exit mobile version