Muhalefet seçmeninin tercihi belli oldu!

AREA Araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmada "Muhalefetin ortak adayı hangi isim olsa oy verirsiniz?" sorusuna cevap alındı.

Son zamanlarda Türkiye gündeminde yaşanan gelişmeler araştırma firmalarını da sahaya doğru itiyor. Son olarak AREA Araştırma firması da muhalefet partilerinin olası bir seçimde ortaya atabileceği adaylarının hangilerinin halk tarafından destek göreceğine dair yaptığı anketi kamuoyu ile paylaştı.

MUHALEFET TERCİHİNİ YAVAŞ’TAN YANA KULLANDI

AREA, yapılan araştırmada muhalefet seçmenine “Muhalefetin ortak adayı hangi isim olsa oy verirsiniz?” sorusunu yöneltti. Araştırmadan alınan cevapların %42.5’i aynı ismi gösterdiği görüldü. Araştırmaya göre muhalefet seçmeninin bir seçimde en çok destekleyeceği isim ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Mansur Yavaş’ın ardından ikinci sırayı aldı. %37.1’lik bir seçmen tarafından İmamoğlu’nun adı verildi.

AKŞENER ÜÇÜNCÜ SIRADA

Yapılan araştırmada üçüncü sırayı alan isim ise Meral Akşener oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ismi,  araştırmaya katılan muhalefet seçmeninin %35,6’sı tarafından verildi.

İNCE VE GÜL GERİDE KALDI

Araştırmada seçenek olan sunulan isimler rakiplerine göre geride kaldılar.

Yakın geçmişte 1000 günde Memleket Hareketi’nin çalışmalarını başlatan Muharrem İnce muhalefet seçmeninin %22,3’ünden onay aldı. Kulislerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak göstermek istediği söylentilerini dolaştığı Abdullah Gül ise seçmenin yalnızca %22,2’si tarafından onay gördü.

 

Exit mobile version