EkonomiGündem

Müjde ödeneklere Zam: Bakanlık Yüzde 50 Zam Yapıldığını Duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehit yakınları ve gazileri ilgilendiren müjdeli haberi bugün açıkladı. Bakan Yanık, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca, şehit yakınları ve gazilere ödenen aylık tutarın 2.600 TL’den 4 bin TL’ye yükseltildiği duyurdu. Yapılan bu zamla birlikle ödenekler hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırıldı…

Bakanı Derya Yanık’ın Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından şartlı bağış kapsamında ki hak sahibi kişilere ödenen aylık miktarın yüzde 53.84 artırıldığını açıkladı. Alınan yeni karar 01 Kasım 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 2.600 TL’den 4 bin TL’ye yükseltildi.

Ayrıca, 15 Temmuz hain terör saldırısında yaralanan gazilere ve şehitlere 11 milyon 912 bin TL, Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahiplerine ise 384 bin bin TL ödeme yapıldığı belirtildi. Alınan zam kararı ile birlikte 01 Kasım 2022’de Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından hak sahibi şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına toplam 12 milyon 296 bin TL yatırılmış oldu.

Vakıf ayrıca sadece maddi destek değil şehit yakınları ve gazilere sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle de bu kişilerin yanında yer alıyor. Şehit çocuklarına yönelik kültürel geziler ve sportif faaliyetler düzenleniyor.