Müjdeli haber geldi: Gözler yarına çevrildi! Hesaplara 3 bin 340 TL yatırılacak

Sosyal yardım alan herkesi yakından ilgilendiren haber az önce geldi. Yarından itibaren yardım alanların hesaplarına 3 bin 340 lira ödeme yapılacağı belirtildi.

Sosyal yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Yardıma muhtaç olan ailelere devletten destek geldi. Perşembe gününden itibaren muhtaç vatandaşların hesaplarına 3.340 TL yatırılacak. Evde bakım maaşı olarak adlandırılan bu ödemeye ilişkin başvurular halen devam ediyor. Durumunu belgeleyen vatandaşlar her ay düzenli olarak yardım alabilecek.

Evde Bakım Maaşı Kimlere Verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı, bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilerin ailelerine sağlanıyor. Ancak evde bakım maaşının amacının bakıma muhtaç kişinin ihtiyaçlarının ad verilir düzeyde karşılanması olduğunu unutmamak gerekiyor. Yani dolaylı yoldan da olsa bakıma muhtaç kişilere ödeniyor.

2022 Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Evde bakım parası ödemeleri her altı ayda bir enflasyon oranları doğrultusunda zamlanıyor. 2022 yılında devlet tarafından ödenen evde bakım maaşı 3340 TL oldu. Evde bakım parası ödemelerine 2023 Ocak ayından itibaren yeniden zam yapılacak. Enflasyon verileri doğrultusunda evde bakım maaşı tekrar belirlenecek.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Eylül ayı evde bakım maaşı ödemesi 15 Eylül tarihinde başlayacak. Her ayın 15’i ile 30’u arasında ödemeler tamamlanıyor. Bu ay yarın başlayacak ödemeler 30 Eylül’de tamamlanmış olacak.

Exit mobile version