Musk kendi yapay zekasını tanıtırken “hepimizi öldürebileceği” iddiasında bulundu

Teknoloji milyarderi Elon Musk, Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, gelecekte yapay zekanın “hepimizi öldüreceği” iddiasında bulundu. Bu iddiaların henüz geçerli bir kanıtı bulunmamakla birlikte, Musk konuşmasında endişelerini dile getirdi.

Kasım ayında İngiltere’de düzenlenen Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi’ne katılan Musk, “Yapay zekanın hepimizi öldürmesi ihtimali sıfırın üzerinde. Yavaş ama bence bir ihtimal var” şeklinde konuştu. Bu açıklamalara rağmen, Musk’ın şirketi xAI, geçtiğimiz ay kendi sohbet robotu “Grok”u tanıttı.

Anlattığı tehlikeler korkuttu

Musk’ın bahsettiği tehlikeler arasında insan hakları ihlalleri, gizlilik ihlalleri, telif hakkı sorunları, yanlış bilgilendirme ve siber saldırılar bulunuyor. Ayrıca, bazı bilim insanları yapay zekanın biyolojik ve nükleer silahların potansiyel kullanımından da endişe duyuyor.

Ancak, uzmanlara göre bu endişelerin büyük bir kısmı şu an için sadece karamsarlıkla sınırlı. Yapay zekanın neden olduğu endişeler, genellikle insan kullanıcılarla etkileşimden kaynaklanan ve yaratıcıları tarafından önceden planlanmayan davranışlardan kaynaklanıyor. Bu nedenle, yapay zekanın “denetimsiz öğrenme” pratiklerinden ziyade “pekiştirmeli öğrenme” pratikleri çerçevesinde gelişmesi gerektiği düşünülüyor. Aksi takdirde, yapay zeka amacının ötesinde davranarak beklenmedik sonuçlara yol açabilir.

Exit mobile version