Teknoloji

Musk Microsoft ve Google’a rakip yeni yapay zeka sistemi Grok’u piyasaya sürdü

Elon Musk, Microsoft ve Google tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotlarına rakip olmak amacıyla yeni yapay zeka sistemi olan Grok’u piyasaya sürdü. Bu yapay zeka sistemi, deneme sürecinin ardından ücretli bir hizmet olarak sunulacak ve Tesla ile SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın şirketi xAI ile ilişkilendirilecek.

Musk, Grok’un, geçtiğimiz yıl 44 milyar dolarlık bir satın alma ile elde ettiği X adlı sosyal medya platformundan gelen anlık bilgilere erişebildiğini belirtti. Sohbet robotunun mizahi bir yanıt verme yeteneğine sahip olduğunu ve kişiliğini geliştirmenin bu rekabetçi pazarda öne çıkmasına yardımcı olacağını vurguladı.

Ücretli sürüm aylık 16 USD

Ücretli sürümünün aylık 16 dolar olacağı açıklandı. Geçtiğimiz hafta yapay zekanın insan işini geçersiz kılacağına dair açıklamalarda bulunan Musk, xAI şirketini bu yılın başlarında kurdu. Musk, bu yeni yapay zeka modelinin, kısa bir süre içinde diğer yapay zeka modellerine rakip olabileceğini iddia ediyor.

xAI, OpenAI’nin GPT-3.5 modelini destekleyen ChatGPT’nin ilk sürümü ile benzer bir şekilde matematiksel sorgulara yanıt verebilme ve mantık gösterebilme yeteneğine sahip olduğunu belirtiyor. Ancak xAI, OpenAI’nin mart ayında piyasaya sürdüğü GPT-4 modeline kıyasla geride olduğunu kabul ediyor.

Grok’un deneme sürecinin tamamlanmasının ardından yeni “Premium+” hizmetine aylık 16 dolar karşılığında geçilebileceği açıklandı. Elon Musk’ın xAI şirketi, OpenAI, Google ve Meta gibi daha büyük ve köklü rakipleriyle rekabet etmeyi hedefliyor.