Gündem

Musluktan akan şebeke suyu ile ilgili açıklama yapıldı: İçen binlerce kişiyi ilgilendiriyor!

Birçok vatandaş suyu satın almayı tercih ederken, birçok vatandaş musluktan akan şebeke suyunu kullanmayı tercih ediyor. Bu kapsamda binlerce vatandaşı ilgilendiren açıklama yapıldı.

 

Ankara’da musluk suyu kullanan vatandaşları ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, Ankara’da vatandaşlar musluk suyunu güvenle tüketebilirler.

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), ASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı Su Kalite Merkezi laboratuvarları denetimi ile ilgişi yapılan açıklamada, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Şengül önemli bilgilendirmede bulundu.


Şengül konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“ASKİ Su Kalite Merkezi, 5 bin 700 metrekare alan üzerinde, bin 800 metrekare kullanım alanına sahip bir alan. Ankara’ya içme ve kullanma suyu temin eden barajlardan gelen suyun analizlerini bu laboratuvarlarda yapıyoruz. Bakteri testlerinin yanı sıra sanayi sektörünün atık suları da ASKİ Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği’ndeki parametrelere göre analiz ediliyor. TÜRKAK, son denetimle laboratuvarlarımızın TS EN ISO/IEC 17025 uluslararası standardın gereklerini yerine getirip getirmediğini bir kez daha denetlemiş oldu. Yani analiz sonuçlarının güvenilirliği kontrol edilmiş oldu. TS EN ISO/IEC 17025 standardı genel olarak Laboratuvar Kalite Yönetim Sistemi ve laboratuvar teknik şartlarını kapsayan uluslararası bir standart. Böylece ASKİ laboratuvarlarının, tüm söz konusu spesifik testleri gerçekleştirme konusunda yetkin olduğu bir kere daha ortaya kondu. Buradan hareketle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin, Ankara halkına temiz, kaliteli ve sağlıklı su temin ettiğinin altını çizelim. Vatandaşlarımız, Başkentte musluktan akan şebeke suyunu güvenle tüketebilir.”