Mutasyona uğrayan corona virüsü 220 kişiye bulaştı!

Tüm dünya corona virüsüne karşı geliştirilen aşı çalışmalarına sevinirken, korkutucu bir gelişme yaşandı. Danimarka’da vizon çiftliklerinde mutasyona uğrayan corona virüsünün 220 kişiye bulaştığı öğrenildi.

Dünya geleninde corona virüsüne yakalananların sayısı 55 milyona ulaştı. Ancak son haftalarda yapılan aşı açıklamaları sevince yol açmıştı. Endişe verici yeni gelişme ise bilim insanları tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, vizon çiftliklerinde mutasyona uğrayan corona virüsü dünya genelinde 220 kişiye bulaştı.

Çiftlik çalışanları hastalığa yakalandı

Vizonlardaki mutasyonun Yunanistan’a kadar geldiği iddiası ise bir tarım bakanlığı yetkilisi tarafından yanıtlandı. Yapılan açıklamada, “Yunanistan’ın kuzeyindeki iki çiftlikte koronavirüsü taşıyan vizonlar tespit edildi. Çiftlik çalışanlarının da hastalığa yakalandığı belirlendi” ifadeleri kullanıldı.

Vizonlarda mutasyona uğrayan corona virüsünün bulaşıcı damlacıklar yoluyla, yem veya yatak takımları ya da toz içeren pislikler yoluyla yayıldığından şüphelendiği öğrenildi.

Farklı hayvanlar virüs kaynağı haline gelebilir

Öte yandan Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) ise vizon, rakun gelincik ve tarla fareleri gibi hayvanların da izlenmesi gerektiğini bildirdi. Farklı hayvanların virüsün kaynağı haline gelmesi riskine karşı ülkelere salgın uyarısında bulunuldu.

Exit mobile version