Gündem

Mutasyonlu corona virüs bir ile daha sıçradı!

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı düşerken, şimdi de mutasyonlu corona virüs endişesi yaşanmaya başlandı. Son gelen haberlere göre, Tokat’ta, 10 kişide mutasyona uğramış corona virüsü tespit edildi. Virüs tespit edilen hastalar karantina altına alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere’den Türkiye’ye giriş yapan 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edildiğini açıklamıştı. Bugün bir ilden daha mutasyonlu corona virüsü haberi geldi. Alınan haberlere göre, Tokan Kent merkezi ve Niksar ilçesinde olmak üzere 10 kişinin mutasyonlu corona virüsüne yakalandığı öğrenildi.

Mutasyonlu corona virüsü tespit edilen vakaların evlerinde karantina altına alındığı ve ilaç tedavisi uygulandığı öğrenildi.

Türkiye’de corona virüsü son durum

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son corona virüsü tablosuna göre, bugün 163 bin 342 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 5 bin 967 vaka tespit edildi. Hasta sayısı 734 olarak kaydedildi. 149 kişi corona virüsü nedeniyle vefat etti. İyileşenlerin sayısı ise 6 bin 018 olarak açıklandı.