Gündem

Mutasyonlu corona virüs için İzmir’de flaş karar alındı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarında 15 kişide mutasyonlu corona virüs tespit edildiğini belirtmişti. Bunun üzerinde mutasyonlu virüs için yeni kararlar alınmaya başlanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cuma akşamı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edildiğini vurgulamıştı ve şu ifadeleri kullandı:

“İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur”

İZMİR İÇİN YENİ KARAR

Bunun ardından İzmir Valiliği tarafından 14 gün karantina kararı alındı. Yapılan açıklamada mutasyonlu corona virüs ile ilgili bilimsel gelişmelerin takip edildiği belirtildi ve yeni karar için şu ifadeler kullanıldı:

“Son 10 gün içerisinde İngiltere’de bulunan ve Türkiye’ye kara, hava ve deniz yoluyla gelen kişilerin, valiliğimiz tarafından belirlenmiş olan KYK Buca Kız Yurdu ve KYK Gazi Ayşe Hatun Yurdunda 14 gün boyunca karantina altına alınmalarına, belirlenmiş olan yurtların kapasitesinin dolması halinde, karantina için kullanılacak olan yurtların Valiliğimizce belirlenmesine karar verilmiştir”