Gündem

Mutasyonlu corona virüsü hakkında İngiltere’den korkutan açıklama: Daha ölümcül olabilir!

Corona virüsü salgını yüzünden ölenlerin sayısı 2 milyonu aştı. Salgınla mücadele devam ederken ise İngiltere’den mutasyon açıklaması yapılmıştı. Son olarak ise İngiltere Başbakanı Boris Johnson endişe verici yeni bir açıklamada daha bulundu. Boris tarafından yapılan açıklamada, “Yeni türün daha yüksek bir ölüm oranıyla bağlantılı olabileceğine dair bazı kanıtlar var.” İfadeleri kullanıldı.

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsüne karşı bir çok ülke aşılamalara başladı. Ancak virüs salgını henüz son bulmuş değil. İngiltere’den gelen mutasyon açıklaması ile endişeleri daha fazla arttırdı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Başbakanlık Ofisi 10 Numara’da düzenlediği basın toplantısında, “Yeni türün daha yüksek bir ölüm oranıyla bağlantılı olabileceğine dair bazı kanıtlar var.” İfadelerini kullandı.

1000 kişiden 13-14’ü ölüyor

Hükümetin Baş Bilim Danışmanı Patrick Vallance ise orijinal türde enfekte olan 1000 kişiden 10’unun ölmesinin beklendiğini, mutasyonlu corona virüsünde bu sayının 13 veya 14’e çıktığını söyledi.

Dünya genelinde corona virüsü verilerini derleyen wordometer sitesine göre, corona virüsü nedeniyle enfekte olanların sayısı 98 milyon 425 bin 806’ya yükseldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 milyon 107 bin 761 olarak bildirildi. Virüsten kurtularak sağlığına kavuşanların sayısı ise 70 milyon 713 bin 799 olarak verildi.