Genel

Mutfak tüpüne zam:12 kiloluk mutfak tüpü fiyatları arttı!

Enflasyonla doğru orantılı olarak devam eden zam yağmurlarına bir yenisi daha eklendi! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) açıklamasıyla, 12 kilogramlık mutfak tüpü fiyatlarına yapılan zam vatandaşları şaşırttı. İşte, detaylar...

Mutfak tüpüne zam geldi!

Doğalgaz, elektrik ve petrol fiyatlarındaki artışlarla birlikte yeni bir zam haberi daha geldi. 12 kilogramlık mutfak tüpü fiyatlarına yapılan zam, vatandaşları isyan noktasına getirdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamalarla duyurulan zam haberi, özellikle gelir düzeyi düşük olan aileleri endişelendiriyor.

Tüp fiyatları yükseldi

EPDK’nın açıklamalarına göre, 12 kilogramlık mutfak tüpü fiyatı 718 TL’ye yükseldi. Bu ani artışın ardında, LPG fiyatlarındaki artış ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkisi olduğu belirtiliyor. Bu zamların özellikle dar gelirli aileleri zor durumda bırakacağı düşünülüyor. Tüp fiyatlarındaki artış, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Kullanıcılar, yeni zammın yüksekliğine ve bütçelerine olumsuz etkisine tepki gösterirken, ilerleyen günlerde ekonomik açıdan neler yaşanacağı konusunda endişelerini dile getiriyor.