Gündem

Müzik yasağına tepkiler çığ gibi büyüyor “Kusura bakıyoruz”

Kabine’de görüşülen konular neticesinde alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan 24.00’ten sonra müzik yasağı olacağını açıkladı. Ardından hem halktan hem de ünlü isimlerden tepkiler gelmeye başladı. Pandeminin etkisiyle uzun süredir işsiz kalan müzik emekçileri alınan yeni kararı keyfi buldu.

Kabine’de görüşülen konular neticesinde alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili kısıtlamaları 24.00’e çekiyoruz. Kimse kusura bakmasın gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur.1 Temmuz itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor. Şehirlerarası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.” sözlerine yer verdi.

Yapılan açıklamanın ardından ise tepkiler çığ gibi büyüdü. Cem Adrian, Ceylan Ertem, Armağan Çağlayan ve daha birçok isim sosyal medya paylaşımlarıyla tepkilerini belirttiler. Armağan Çağlayan: “İnşaat yaparakta kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok! İnşaat izinleri, yanlarında meskun mahal olan yerlerde bile 24 saat. 24 saat bitmiyor o inşaat gürültüsü!” Çağlayan attığı ikinci bir tweette ise “Müzik yasağı Bilim Kurulu’nun önerisi mi acaba?” diye sordu. Halktan da sosyal medyada tepki büyüktü. Yapılan yasakların pandemi koşullarından uzaklaşarak keyfi, yaşam tarzına müdahale edici şekle geldiği düşünüldü.”#kusurabakıyoruz” etiketiyle gelmeye devam eden tepkiler kararın değişmesinde etkili olacak mı merak konusu.

Siyasilerden tepki

Siyasiler de sosyal medyadan tepki göstermeye devam ediyor. Yasakların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Twitter hesabından “Müzik, kalbin edebiyatıdır gençler; sözlerinizin bittiği yerde müzik başlar. Müzik yoksa aşk yoktur. Hiçbir boomer müziğinizi çalamaz”  ifadelerini kullandığı videolu bir paylaşım yaptı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan karara, “Müzik ruhun gıdası, ruhu hiç mi gıda istemez insanın?” ifadelerine yer verdi.