Naci Görür Manisa’da yaşayanları uyardı! 7.0 ve üstünde deprem bekleniyor

Deprem uzmanı Prof. Dr. Görür, Manisa’nın graben arazisi üzerine kurulduğunu ve aktif fay hatlarına sahip olduğunu belirten bir açıklama yaptı ve bu açıklamasıyla, Manisa’nın deprem riskine dikkat çekti. Görür açıklamalarının devamında önemli uyarılarda bulundu ve deprem beklendiğini ifade etti.

DEPREM RİSKİNİ ARTTIRICI ÖZELLİKLER

Görür, Manisa’nın fay hatlarının dağ kenarları, yamaçları ve ova içlerine doğru yayıldığını vurguladı ve açıklamalarının devamında kentin horst ve graben arazi özelliklerine sahip olduğunu ifade ederek bu özellikler, deprem riskini artırıcı unsurlar olarak ön plana çıktığını belirtti.

7.0 VE ÜSTÜ DEPREM BEKLENİYOR

Manisa’nın “graben” olarak tanımlanan çöküntü alanı üzerine kurulduğunu belirten Görür söz konusu açıklamalarında fay hatlarının 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek potansiyele sahip olduğunu bildirdi. Tüm bunlarla beraber yapılan açıklamada Manisa’nın deprem riskinin ciddiyetini gözler önüne serdiği de bildirildi.

Görür, Manisa’nın aktif fay hatlarına sahip olduğunu ve bu fayların zaman içinde deprem üretebileceğini belirterek, depremlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Ancak, kentin dirençli hale getirilebileceğini ve önlemler alınarak etkilerin en aza indirilebileceğini ifade etti.

Exit mobile version