Nakdi yardım açıklaması yapıldı: Muhtaçlık şartı aranmadı!

Türkiye’de devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek yardımlarında bulunuyor. Ancak ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketleri sonrasında muhtaçlık şartı aranmadan nakdi yardımlar yapıldı. Bu kapsamda açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketleri sonrasında yaraların sarılması için muhtaçlık şartı aramadan toplamda yaklaşık 124,3 milyon TL nakdi yardımda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Afetzedelere yapılan yardımlar hakkında Bakan Yanık’tan yeni açıklamalar geldi. Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşen sel felaketi sonrasında hızlı bir şekilde bölgede çalışma yaptıklarını belirten Bakanımız Derya Yanık, “Felaketten etkilenen vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için ilk olarak Rize ve Artvin’e toplamda 6 milyon TL kaynak aktardık. Daha sonra ise Kastamonu, Sinop ve Bartın’da da yaşanan felaketin ardından bölgeye toplamda 60 milyon TL gönderdik. En son Kastamonu’ya gönderdiğimiz 7 milyon TL ile sel bölgelerine aktardığımız miktar toplam 67 milyona ulaştı” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Afetten etkilen vatandaşlarımızın çeşitli ihtiyaçlarının giderilebilmesi ve ayni yardımların afetten zarar gören vatandaşlara en hızlı şekilde ulaştırılmasına yönelik olarak ‘Sosyal Market’ ve ‘Mobil Sosyal Market’i uygulamaya koyduk.” dedi. Bakan Yanık, “Sosyal Market” ve “Mobil Sosyal Market”leri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. ( Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Anadolu Ajansı )

Bakanımız Derya Yanık, diğer yandan Akdeniz ve Ege’de gerçekleşen orman yangınlarında da aynı hassasiyetle yardımların ulaştırıldığını ve bu kapsamda toplamda 51.3 milyon TL kaynak aktardıklarını vurguladı.
Sosyal yardımlar afetzedelere ulaştırılıyor

Sosyal yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Türkiye Afet Müdahale Planı ( TAMP) çerçevesinde sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında Bakanlık olarak etkin bir rol oynadıklarını ifade eden Bakanımız Derya Yanık, detayları şu şekilde paylaştı:

“Afet bölgelerine yapılan sosyal yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hususunda hassas bir çalışma yürütüyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız (SYDV) aracılığıyla yerel tespitler yapılıyor. Kimin ne tür ihtiyacı varsa belirleniyor. Ardından SYDV’lerimize aktardığımız kaynak vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Dolayısıyla nerede bir afet olsa Bakanlığımıza bağlı ekipleri, o afetin yıkıcı etkisini ortadan kaldırmak üzere o bölgelerde görebilirsiniz.”

Exit mobile version