Ekonomi

Nakit ihtiyacı olanlara PTT’den dev haber! Başvuran herkese kefilsiz, şartsız 40 bin TL nakit desteği sağlanacak! 2022 kefilsiz kredi desteği

Son dönemlerde zamlanan hizmet fiyatlarından sonra gencinden yaşlısına her vatandaş, nakit sıkıntısı yaşamaya başladı. Nakit sıkıntısını çözmek isteyen vatandaşlar, çareyi banka kredilerinde aradı. Ancak birçok bankanın kredi hizmetleri için kefil şartı ve diğer şartları sunması, vatandaşların kredi desteği alma hayallerinin suya düşmesine sebep oldu.

Bankalardan talep ettikleri kredi desteğine çeşitli şartlardan ötürü olumlu cevap alamayan vatandaşların yardımına PTT koştu. PTT, yeni dönem itibari ile nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar için geliştirmiş olduğu kredi hizmetinin detaylarını, kamuoyu ile paylaştı.

PTT Kefilsiz Kredi Desteği 2022

Yeni dönemde geliştirmiş olduğu hizmetler ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran PTT, yeni dönem hizmetlerinin arasına 40 bin TL’lik nakit desteğini de ekledi. PTT, Aktifbank iş birliği ile geliştirmiş olduğu NKolay Kredi kapsamında, nakit ihtiyacı olan vatandaşlara 40 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Eğitim, tadilat, sağlık, tatil ve daha pek çok alanda kullanılabilecek olan 40 bin TL’ye varan PTT kredisinin detayları belli oldu. Buna göre ilgili kredi hizmetinden 10 bin TL’lik kredi desteği almak isteyen vatandaşlar için hesaplama tablosu şu şekilde belirlendi:

  • Vade: 36 ay
  • Faiz oranı: Yüzde 2,49
  • Aylık taksit: 457,22 TL
  • Geri ödenecek kredi tutarı: 16.509,92 TL

PTT Kredisi Başvuru Evrakları 2022

PTT- Aktifbank iş birliği ile geliştirilmiş olan 40 bin TL’lik ihtiyaç kredisi hizmetine başvuru yapabilmek için ibraz edilmesi zorunlu olan evraklar, şu şekilde belirlendi:

  • Kimlik kartı, sürücü belgesi ya da ehliyet fotokopisi
  • İkametgâh belgesi ya da son 3 ay içerisinde düzenlenmiş olan doğalgaz, elektrik veya su faturası
  • Maaş bordrosu
  • Kendi işinde çalışanlar için bilanço, vergi levhası, gelir tablosu, oda ayı belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi
  • Emekli vatandaşlar için maaş cüzdanı

PTT Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

PTT’nin yeni dönem kredi hizmetine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, PTT şubelerine gidebilirler ya da internet bankacılığı aracılığı ile ilgili kredi için başvuru yapabilirler.