Ekonomi

Nakit ödenecek: 15 gün içinde yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremde çiftçiler ile ilgili tedbir aldıklarını duyurarak bilgilendirmede bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi depremden etkilenen 10 ilimiz için mazot ve gübre desteklerinin nakit ödeme yapılacağını duyurdu.

NAKİT ÖDEME YAPILACAK

Bakın Kirişçi, “2022’den itibaren verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir. Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar lira olan mazot ve gübre destekleri, Şubat ayı sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır” ifadelerinde bulundu.

Kirişçi’nin açıklamasına göre, 2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusunu yapan üreticilerin 28 Şubat olan ürün güncelleme son başvuru tarihi 8 Mayıs tarihine kadar uzatıldı. Şanlıurfalı Çiftçi Ahmet Çetindağ çiftçilere ödenecek olan desteklemeler GAP çiftçisini rahatlattır bu zor günümüzde bu destekleme bize ilaç gibi geldi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve tarım akanımıza teşekkür ediyoruz diye belirtti.