Narlıdere Belediyesi’ndeki sendika krizi işçiyi canından ediyordu

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ- DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Narlıdere Belediyesi’nde örgütlü Genel-İş Sendikası üyelerinin belediye başkan yardımcıları tarafından tehdit edildiğini ve 5 işçinin de işten atıldığını iddia etmişti. Konuya ilişkin dün Narlıdere Belediyesi önünde DİSK Genel-İş Sendikası İzmir Şube temsilcileri ve üyeleri basın açıklaması yapmıştı. Bugün ise işten çıkartılan işçilerden biri Narlıdere Belediyesi’nin en üst katına çıkarak intihar edeceğini söyledi.

İNTİHARDAN ‘İŞE DÖNÜŞ SÖZÜ’ VAZGEÇİRDİ

Narlıdere Belediyesi’nde intihara kalkışan işçiyi DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in uğraşları kararından vazgeçirdi. Konuya ilişkin edindiğimiz bilgilere göre; intihar eylemini gerçekleştiren işçi, kararından vazgeçmek için tek şart olarak işten çıkartılan 5 kişinin işe geri dönüşünü sundu. Başkandan sözlü olarak işe geri dönüş sözü alan işçinin, “Ben siyasetçilere güvenmiyorum. Bana işe geri alındığımıza dair yazılı belge getirin” dediği öğrenildi. Öte yandan işçinin bu talebi sonucu Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in başkan yardımcılarına talimat verdiği ve 5 işçinin yeniden iş başı yaptığı öğrenildi. Bunun üzerine işten atılan işçi, intihar girişiminden vazgeçti.

KRİZ HALA ÇÖZÜLMEDİ

Narlıdere Belediyesi’nden Genel-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkartıldığı öne sürülen işçilerin iş başı yaptırılmasına rağmen belediyedeki sendika krizi çözülmedi. Edindiğimiz bilgilere göre Genel İŞ Sendikası İzmir Şube temsilcileri ile Narlıdere Belediye Başkanı olay sonrası bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda masaya, işçilerin sendikal tercihine karışılmaması ve sendikal tercihin referandumla yapılması gibi konu başlıkları yatırıldı.

Exit mobile version