NARLIDERE, YENİ YAŞAM MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Sadece Narlıderelilerin değil aynı zamanda İzmirlilerin de uğrak noktası olacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi için çalışmalar son sürat devam ediyor.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Yaşam Vadisi’nin vatandaşların uğrak noktası olacağını ifade ederek, “Kent parkı niteliğindeki projemiz ile hem Narlıdere’ye derin bir nefes aldıracağız hem de ilçemizi kültür ve eğlencenin merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

Narlıdere’nin kalbinde yeşil bir koridor oluşturacak ve ilçenin tarihi yatırımları arasına girecek Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi tamamlanıyor. Narlıdere Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirdiği dev projenin Mart 2024’te bitirilmesi ön görülüyor. İlçenin en büyük sosyal donatı alanı olacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi; yeşil altyapısı, sürdürülebilir-yaşanılabilir olması, sosyal ve kültürel gereksinimleri karşılamasıyla bütüncül bir proje olarak dikkat çekiyor.

EN KAPSAMLI PROJE

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin sadece Narlıderelilere değil, İzmir’in tamamına hizmet vereceğini söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Narlıdere’nin en kapsamlı projesi olan Yaşam Vadimiz tamamlandığında İzmirlilerin uğrak noktası olacak. Yeni yaşam vadimizde yeşil alanları diledikleri gibi kullanacak olan vatandaşlarımız; yeme-içme alanları, çok amaçlı salonlar, dinlenme bölümleri, yürüyüş ve bisiklet yolları ile en güzel anların tadını çıkaracak” dedi.

Başkan Engin, Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin metroya yakınlığı ve Yukarıköy’e olan bağlantısı ile de önemli bir işlev göreceğini ifade ederek, “Yaşam Vadimiz konumuyla da halkımızdan büyük bir ilgi görecek. Narlıdere Metrosu’nu kullanan vatandaşlarımız rahatlıkla hem Pir Sultan Abdal Yaşam Vadimizi hem Yukarıköy’ü ziyaret edebilecek. Kent parkı niteliğindeki projemiz ile hem Narlıdere’ye derin bir nefes aldıracağız hem de ilçemizi kültür ve eğlencenin merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

PİR SULTAN ABDAL YAŞAM VADİSİ

Narlıdere’nin en büyük projeleri arasında yer alacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi; estetik, erişilebilir, sürdürülebilir yapısıyla ön plana çıkacak ve ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olacak. Toplamda 12 bin metrekarelik alanda yapılacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nde çok amaçlı salonlar, 7 bin metrekare yeşil alan, bisiklet ve yürüyüş yolları, kafeteryalar, çocuk oyun alanları ve dinlenme noktaları yer alacak. Temeli 2023 Nisan ayında atılan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nde İzmir’in en büyük elektrikli araç şarj istasyonunun da yapılması planlanıyor. Yeşil oranın iki katına çıkarılacağı, yaklaşık 100 milyon TL’ye mal olacak proje İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi’nin ortaklığıyla hayata geçecek.

HABER İLAN…

Exit mobile version