NASA, astronotlara tuvalete gitmeyi yasakladı

SpaceX firması, geçtiğimiz ay farklı bir Crew Dragon kapsülünü incelemeye alırken, uzay aracının tuvaletine ilişkin bir problem keşfetti.

Firma, idrarı depolama tankına boşaltmak amacıyla kullanılan bir tüpün çözüldüğünü ve kapsülün taban kısmının altında gizli bir sızıntıya sebep olduğunu buldu.

4 astronotun uzay aracında ne kadar kalacağı bilinmiyor

Bu problemin şirketin üç uzay aracını da etkilediği kaydedildi.

Bununla beraber uzay ajansı NASA’dan Shane Kimbrough ve Megan McArthur, Avrupa Uzay Ajansı’ndan (ESA) Fransız astronot Thomas Pesquet ve Japonya’dan Akihiko Hoshide’den oluşan 4 astronotun çalışmayan bir tuvalete sahip Crew Dragon kapsüllerinde ne kadar süre kalacaklarına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Crew Dragon uzay aracıyla yolculuk 19 saat sürdü

Şimdiye dek, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) insanlarla beraber yalnızca iki Crew Dragon uzay aracı döndü ve bu yolculukların bir tanesi 6 saat diğeri ise 19 saat sürdü.

NASA’nın Ticari Mürettebat Programı yöneticisi Steve Stich konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yolculuğun süresi, hava durumu ve yörünge dinamikleri gibi çeşitli faktörlere bağlı. Ancak kalkıştan inişe kadar geçen süreyi her daim en aza indirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version