Ekonomi

Nasıl yarı fiyatına ev sahibi olunur?

2020 yılında kamu bankaları tarafından sağlanan konut kredilerine vatandaşlar yoğun ilgi göstermişlerdi. 2021 yılında ev almak isteyen vatandaşlar, nasıl daha uygun fiyata ev sahibi olabileceklerimi merak ediyorlar. Ucuz ev almak isteyenler UYAP E-Satış sayfası üzerinden ihale ile ev sahibi olabilirler. İşte detaylar…

Yıllarca çalışıp birikim yapan pek çok vatandaş kredi çekmeden ev sahibi olmanın yollarını arıyor. Ancak pek çok vatandaş icra ile satılan konutlar hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Oysa internet üzerinden icra ihalesine katılabilme imkanıyla yarı fiyatına ev sahibi olabilmek mümkün.

İhale ile alınan konut 3 yıl satılamaz

İhale ile nasıl konut satın alınır? UYAP üzerinden ev alabilmek için öncelikle ücretsiz kayıt işleminin yapılması gerekiyor. Ayrıca konutun yüzde 20’sinin teminat olarak bulundurulması veya ilgili icra dairesinin hesabına yatırılması gerekiyor. 18 yaşını dolduran herkes ihaleye katılabiliyor. İhale ile satın alınan konut 3 yıl satılamıyor. Öte yandan ihale ile alınacak olan konutlar için bankalar kredi vermeye yanaşmıyor.