NATO Genel Sekreteri, Vladimir Putin’e resti çekti: Bunun bedelini ödeteceğiz

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat Perşembe günü işgal harekatını başlatması ile birlikte ülkeler de Rusya’ya yönelik peş peşe yaptırım kararları aldı. ABD ve AB ülkelerinin yanı sıra diğer birçok ülke de Rusya’ya yönelik ekonomik ve siyasi yaptırım kararları alırken, Rus oligarkları, Rus şirketleri ve bankaları ve hatta Rus vatandaşlar ciddi anlamda ekonomik zarara uğramaya başladı. Rusya’nın ekonomisi ağır darbeler alırken, Rus rublesi dolar karşısında tarihi değer kayıpları yaşadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugünkü açıklamasında dünyaya seslendi ve “Rusya ile ilişkilerinizi normalleştirin” çağrısında bulundu. Putin’in açıklaması sonrası NATO’dan Putin’e rest geldi.

“Bu Savaşın Bedelini Ödeteceğiz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın 9. gününde hükümet toplantısında yaptığı konuşmada dünyaya seslendi. Putin söz konusu konuşmasında, diğer ülkelere seslendi ve “Rusya ile ilişkilerinizi normalleştirin” dedi. Putin ayrıca ilişkilerin kötüleşmesi için bir neden göremediğini de dile getirdi. Putin’in açıklamalarından sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklamalarda bulundu ve açıklamalarında Vladimir Putin’i eleştirdi. Stoltenberg söz konusu açıklamalarında Putin’e rest çekerek “Bu savaş Putin’in savaşıdır. Bunun bedelini ödeteceğiz” ifadelerini dile getirdi.

“Bu, Başkan’ın Putin’in Savaşıdır”

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında nasıl bir tavır sergileyeceği merak edilen NATO’nun Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Putin’in açıklamaları sonrasında rest çeken açıklamalarda bulundu. Rusya’nın bu savaştan dolayı ağır bedeller ödeyeceğini ifade eden Stoltonberg “Biz aylarca bunun uyarısını yaptık. Başkan Putin’in Ukrayna’yı işgal etmek için hareket ettiğini söyledik. Aynı şekilde Rusya’nın çok ağır bedel ödeyeceğini söyledik. Biz bunun bedelini ödeteceğiz. Rusya bu bedeli ödemeye başladı. Bu Başkan Putin’in savaşıdır, kendisi planladı.” dedi.

“Biz Bu Savaşta Bir Taraf Değiliz”

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, açıklamalarının devamında Putin’e derhal durması için çağrı yaptı. Genel Sekreter ayrıca açıklamasında “İyi niyetli diplomasiye derhal başlayın. Karada, denizde ve havada tüm kuvvetlerimizi güçlendiriyoruz. 130’dan fazla jet yüksek hazırlıkta tutuluyor. 200 gemi Akdeniz ve Karadeniz’de devriye geziyor. NATO bir savunma ittifakıdır. Temel amacımız 30 ulusu güvende tutmaktır. Biz bu savaşta bir taraf değiliz ama bir sorumluluğumuz var. NATO, Rusya ile bir savaş aramıyor. Kremlin’in amacı yeniden bir nüfus alanı oluşturmak” dedi.

Exit mobile version