Aydın Haberleri

Nazilli’de kiracısını öldürüp garaja gömen ev sahibi çift müebbet hapis cezası aldı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kiracısı Nesip Sürmeli’yi öldürüp cesedini evlerinin garajına gömdüğü iddia edilen çift, Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanık Emin A. ve eşi Elif Hatice A’yı “kasten öldürme” suçundan suçlu bulurken, çiftin oğulları B.A. ve Z.B. ise beraat etti.

Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan Elif Hatice A. ile tutuklu olan oğulları B.A. ve Z.B, taraf avukatları ve müştekilerle birlikte mahkemeye çıktı. Tutuklu sanık Emin A. ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Müebbet hapis cezası aldılar

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Elif Hatice A. ve Emin A.’yı “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Oğulları B.A. ve Z.B. ise beraat etti. Mahkeme ayrıca Elif Hatice A.’nın tutuklanmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, 2010’dan beri kayıp olan Nesip Sürmeli’nin akıbetini araştırmak için geçen yıl çalışma başlatmıştı. Polis, Sürmeli’nin ev sahipleri olan Elif Hatice A. ve Emin A. hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Gözaltına alınan 6 şüpheli serbest bırakılırken, Elif Hatice A. ile kocası Emin A. geçen yıl temmuz ayında yurt dışından Türkiye’ye dönüşlerinde yakalanmıştı.