Ekonomi

Ne yaparsanız yapın yüksek gelen elektrik faturanıza, devletten tam destek! 200 TL ve elektrik faturaları o kurum tarafından karşılanacak!

Ocak ayına girilmesi ile birlikte hem döviz kurlarında gözlenen artıştan hem de diğer faktörlerden ötürü zamlanan elektrik tüketim fiyatları, vatandaşların bütçelerini aşmaya başladı. Evden çalışanlar, online eğitim alanlar ve çeşitli sebeplerden ötürü mecburen bütün gün evde olanlar elektrik tüketimini düşüremedikleri için ay sonlarında hazin fatura sonucu ile yüzleşmek zorunda kaldılar.

Yeni dönemde birçok hizmet başlığına gelen zamlardan sonra bir de elektrik faturalarının altından kalkmaya çalışan vatandaşlar, bu konuda bütçelerine destek aramaya başladılar. Bu noktada devreye giren devlet kurumu, ihtiyaç sahibi vatandaşların elektrik faturalarını üstlenme kararı aldığını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan elektrik tüketimi desteğinin ayrıntıları belli oldu.

Elektrik Tüketimi Desteği 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok kategori altın çeşitli sosyal yardım modelleri geliştirerek dar gelirli ailelerin yanında olmaktadır. Bu kapsamda geliştirilen yardım modellerinden birisi de elektrik tüketim desteğidir. Bu destek ile birlikte elektrik faturalarını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi ailelerin fatura bedelleri, kurum tarafından ödenmektedir.

Elektrik Tüketim Desteği Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen yardım modellerinden yalnızca birisi olan elektrik tüketim desteği, bir ay boyunca harcanan elektrik miktarına göre belirlenmektedir. Yeni dönemde açıklanan enflasyon verilerine ve asgari ücret zammına göre tekrar hesaplanan yardım tutarları, şu şekilde açıklanmıştır:

  • 75 kWh (aylık): 103 TL
  • 100 kWh (aylık): 137,33 TL
  • 125 kWh (aylık): 171,67 TL
  • 150 kWh (aylık): 206 TL

Elektrik Tüketim Desteği Başvurusu 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın elektrik tüketim desteği hizmetine, e-devlet, Sosyal Hizmet Müdürlükleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.