Ne yapsak olmuyor! Kamyon kamyon geliyorlar

Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yapan göçmenlerle ilgili güvenlik önlemlerine rağmen denetimler sırasında engelleyememe sorunu yaşanıyor. İstanbul Başakşehir’de polisin şüpheli bir kamyonu havaya ateş açarak durdurduğu olayda, kamyonun kasasından yine çok sayıda kaçak göçmen çıktı.

Olay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 13 Ekim’de kaçak göçmen taşıdığı tespit edilen ve kasası brandayla kapalı olan bir kamyonu takip etmeye başlamasıyla başladı. Ekipler, kamyonu bir süre boyunca takip etti ve kamyonun durmasını istedi. Ancak kamyon şoförü durmayarak kaçmaya çalıştı. Bu nedenle, havaya ateş açan ekipler, Başakşehir Mahmutbey gişelerinde kamyonu durdurmayı başardı.

Brandayı yırtarak kaçmaya çalıştılar

Ekipler, kamyonun brandasını açmaya çalıştıkları sırada kaçak göçmenler kamyonun içinden kaçmaya çalıştılar, ancak başarılı olamadılar. Bu operasyon, aynı gün içinde Göçmen Polisi tarafından düzenlenen eşzamanlı operasyonlarla koordine edildi ve sonucunda toplam 42 şüpheli ve 517 kaçak göçmen yakalandı.

Operasyonlar sırasında, şüphelilerin kaçak göçmenleri taşımak için kullandığı 10 araç, 1 bot, 1 yelkenli tekne, 5 ruhsatsız silah, 133 bin 500 Türk lirası, 4 bin 910 Dolar, 725 Euro, uyku tulumları ve yaşam malzemeleri bulunan bir depo, havale defterleri ve şifreli notlar ele geçirildi.

Organizatörlük ve şoförlük yaptığı tespit edilen 42 şüpheliden 4’ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Geri kalan 38 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden 26’sı tutuklanırken 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

 

Exit mobile version