Magazin

Neco Usta MasterChef Türkiye 2022 Yarışmasına Hayat Hikayesiyle Damga Vurdu; “Böyle Bir Olay Ne Görüldü, Ne Duyuldu!” Meğer…

TV8 ekranlarının en az Survivor kadar fenomen olan başka bir yarışması olan MasterChef Türkiye, 2022 sezonuna iddialı bir şekilde başladı. Her bölümünde birbirinden iddialı isimleri konuk etmeye devam eden MasterChef Türkiye 2022 yarışması, geçtiğimiz gün ekranlara 11. bölümü ile geldi. MasterChef Türkiye 2022 yarışmasının son bölümüne konuk olan Neco Usta lakaplı yarışmacı ise, yarışmaya hem yaptığı yemekle hem de hayat hikayesiyle damga vurdu.

MasterChef Türkiye 2022 Yarışmasının 11. Bölümüne Neco Usta Damga Vurdu

MasterChef Türkiye 2022 yarışmasının geçtiğimiz gün TV8 ekranlarından yayınlanan 11.son bölümüne Ankara’da Neco Usta lakaplı, bir kadın yarışmacı katıldı. Uzun yıllardır kokoreç ve kebap ustası olarak çalıştığı bilgisini MasterChef Türkiye 2022 yarışmasının jüri üyeleri olan Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu ile paylaşan Neco Usta, mesleğe başladığı yıllarda “kadın” olmasının getirdiği zorlukları anlattı. Sektöre bulaşık yıkayarak girdiğini belirten Neco Usta, sadece kadın olduğu için iş bulamadığı dönemlerin bile olduğunu anlattı.

Neco Usta, Meslekte Kadın Olmanın Zorluklarını Anlattı

Neco Usta’nın hayat hikayesi MasterChef Türkiye 2022 yarışmasının jüri üyelerini bir hayli etkiledi. Sektörde iş bulmak için bir dönem kılık bile değiştirdiğini itiraf eden Neco Usta’ya ilk destek ise, Şef Mehmet Yalçınkaya’dan geldi. Yalçınkaya, yarışmacıya; “Mutfakta ilk bayan aşçıyla tanışmam 1997’deydi. Nermin abla, Antalya’da hiç unutmam. Eğer siz bugün kılık değiştirmek zorunda kalıp bir yerlerde iş bulabildiyseniz, bu bizim ayıbımız. Yaşadıklarınıza saygı duyuyorum. Keşke böyle şeyler hiç yaşanmasa. Zor, anlıyorum sizi” sözleriyle teselli verdi.

Eleme Turunu Başarıyla Geçti

Neco Usta’nın MasterChef Türkiye 2022 yarışmasına damga vuran hayat hikayesinin dinlenmesinin ardından şefler, tadıma geçti. Yapılan tadım sonrası Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna, “Evet” derken; Somer Sivrioğlu, “Hayır” dedi. Neco Usta, iki evet ile birlikte MasterChef Türkiye 2022 yarışmasının ilk eleme turunu geçmeyi başardı.